Fem tips for leiebil

rent-a-car

Vi har samlet våre fem beste tips for hva du bør gjøre før du bestiller en leiebil. Enten du skal låne kjøretøyet for en måned med roadtrip, eller kun skal benytte bilen en dag eller to, er det verdt å følge disse rådene. Da kan du enkelt unngå overraskende utgifter, kjedelige situasjoner og dårlig stemning på ferien.

Sammenlign priser

De fleste byer og områder har flere ulike bilutleiefirmaer. To firma som leier ut den samme bilen, kan ta svært ulik leiepris. Derfor lønner det seg å sammenligne tilbudene til ulike selskap før du bestiller en leiebil. Dette kan du gjøre selv ved å sammenligne prisene som fremgår av firmaets
hjemmesider, eller så kan du benytte deg av nettsider som foretar sammenligningen for deg. Slik kan du enkelt få oversikt over hvem som leverer den rimeligste avtalen, og unngår å betale en unødvendig høy pris for leiebilen.

Unngå dyre ekstrakostnader

De fleste ønsker å holde utgiftene til leiebil så lav som mulig. Et nyttig grep for å spare en slant, er å velge en bil som ikke har et utall ulike tilleggsfunksjoner. De færreste har behov for en leiebil med mange tekniske finurligheter. Har du egen GPS, eller kan bruke mobilen til dette, kan du leie en bil uten denne funksjonen. På den måten kan du enkelt holde kostnadene nede.

Bestill på forhånd

Det kan være lurt å bestille leiebil en stund før du skal ut på tur. Dette fordrer selvsagt at du vet når og hvor lenge du har behov for bilen, noe de fleste kan anslå i forkant. Når du booker bilen i forveien, kan du være sikker på at du får akkurat det kjøretøyet du trenger. I tillegg eliminerer du faren for at alle bilene i din prisklasse er utleid i den perioden du har behov for en bil. De fleste som driver bilutleie har egne nettsider med mulighet for å forhåndsbestille. Her kan du også legge inn eventuelle ekstra behov, slik som leie av barnesete. Husk at de færreste utleiere har flust av barneseter, så dersom du skal ha med minstemann på tur bør du uansett booke bilen god tid i forkant.

Husk adekvat forsikring

Ikke alle er klar over at deres vanlige reiseforsikring ikke dekker økonomiske tap som er knyttet til skade av en leiebil. Akkurat som i Norge, er du pålagt å ha ansvarsforsikring dersom du skal leie en bil i utlandet. Dersom du kan holdes ansvarlig for å ha forårsaket skade på et annet kjøretøy, vil en ansvarsforsikring dekke dette. Også personskader på deg selv går inn under forsikringen, men utover dette må du inngå særskilte forsikringer. Mange utleieforhandlere vil tilby en hel rekke forsikringspakker. Velg eventuelle tilleggsforsikringer med omhu  ­ det er ikke alle som er like nødvendig.

car-rentalLeiebil til en billig penge

For å få en leiebil til en billigst mulig penge, er det flere grep du kan ta. Vi har allerede nevnt sammenligning av priser, forhåndsbestilling og valg av riktig bil. I tillegg til dette kan du fint forsøke å prute på prisen. Dette gjøres selvsagt best i møte med forhandleren. Du kan med fordel prute på prisen dersom du ønsker å begynne leieperioden umiddelbart – firmaet tjener mer penger på at du får en leiebil til en billigere penge, enn at den står parkert utenfor kontoret deres. Et annet nyttig tips er å legge bilturen til ei helg. De fleste plasser er det rimeligere å leie en bil i helgene, enn i ukedagene. Dette gjelder uavhengig av sesong, og kan utgjøre en stor forskjell i feriebudsjettet. Et siste råd er å hente og levere bilen på det samme stedet. Som regel koster dette mindre enn hvis du vil avlevere bilen til en annen avdeling enn den du hentet bilen fra.